Alanya Gezilecek Yerler ve Seyahat Rehberi

Alanya Kalesi’nden tutsaklara denize taş atmayı başarabilirlerse özgürlüklerini kazanabileceklerinin söylendiğini ve bunu başaran kimsenin olmadığına dair bir söylenti veya efsane olduğunu Alanya’ya gittiğinizde duyarsanız...

Alanya Kalesi’nden tutsaklara denize taş atmayı başarabilirlerse özgürlüklerini kazanabileceklerinin söylendiğini ve bunu başaran kimsenin olmadığına dair bir söylenti veya efsane olduğunu Alanya’ya gittiğinizde duyarsanız şaşırmayın.
Alanya Kalesi. Alanya’nın simgelerinden biri olan kale, altı buçuk kilometre uzunluğunda ve tarihi, milattan önce 2. yüzyıla dayanıyor. Kaleden Alanya’ya baktığınızda tüm şehri ve Akdeniz’i ayaklarınızın altında görüyorsunuz. Kale denizin dibinde olmasına rağmen, attığınız taşlar hiçbir zaman denize düşmüyor.
Tophane: Alanya Kalesi’nden Kızılkule‘ye yürürseniz doğal dokusunu hala koruyan Alanya evlerini, tarihi kale içi semti Tophane’yi görebilirsiniz. Oradaki kafelerden birinde oturup eşsiz manzarayı izleyip Alanyalı kadınların yaptığı gözlemelerden yiyerek soğuk bir şeyler içebilirsiniz.
Kızılkule: Birinci katı şu anda müze olarak kullanılan Kızılkule’nin ortasında bir sarnıç bulunuyor. Taş blokları kaldırmak zor olduğu için üst katlarında kırmızı tuğla kullanılmış. Kule de adını, bu tuğlaların renginden alıyor.
Damlataş Mağarası: Astıma iyi geldiği bilinen Damlataş Mağarası’nın sarkıt ve dikitlerinin 15.000 yılda oluştuğu düşünülüyor. Yılın 4-5 ayı damladığı için adı Damlataş olan mağara, Alanya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.
Dim Mağarası: 2002’de Uluslararası Turizme Açık Mağaralar Birliği’ne kabul edilen Dim Mağarası sarkıt, dikit ve sütunlarıyla oldukça süslü bir mağara. Mağaranın açık bir bölümünde, Toroslar’ın bir bölümünü, Akdeniz’i ve Alanya şehrini izleyebilmek için seyir terası ve bir dürbün de bulunmakta.
Alanya Arkeoloji Müzesi: Arkaik, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden birçok tarihi eserin sergilendiği müzede, en önemli eser Herakles Heykeli. İsa’dan sonra 2. yüzyıla ait heykel, ayrı bir bölümde sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesindeki tavus kuşları da müzeye gelenlerin ilgisini çekiyor.

Alanya’da Gezilecek Yerler

Alanya’da Alanya Kalesi’ne mutlaka gitmelisiniz. Alanya Kalesi adeta Alanya’nın simgesi konumundadır. Surlarının uzunluğu yaklaşık 7 kilometreyi bulur ve kale bir yarımada üzerine kurulmuştur. Kaleye yaklaşık bir saatte yürüyerek ulaşabilirsiniz. Eğer araçla gitmek isterseniz, gidiş yolu araç trafiğine de açıktır.
Ayrıca Alanya mağaraları ile de ün yapmış bir tatil beldesi. Damlataş, Dim ve Âşıklar Mağarası görmeniz gereken diğer doğal güzellikler arasındadır. Bu mağaralar bölgede en çok ziyaret edilen yerler arasındadır.  Bölgenin merkezinde bulunan Kızılkule ise görülmeye değer yapılar arasındadır.
Bunların dışında doğa yürüyüşlerine ve doğa turlarına çıkabilir, Alanya tarihini ve doğal güzelliklerini fotoğraflayabilirsiniz.
Tekne Turu. Önce antik tersaneyi, daha sonra Korsanlar Mağarası, Fosforlu Mağara, Aşıklar Mağarası ve darphaneyi görüyorsunuz. Şansınız varsa yunusları da izleyebilirsiniz.

Rafting TuruKöprülü Kanyon‘da 14 kilometrelik nehir şeridinde rafting yaparak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Jeep Safari. Toros Dağları’ndaki birçok doğa güzelliğine hayran kalacağınız safari turuna katılacaksanız, güneş gözlüğünüzü, fotoğraf makinenizi ve ehliyetinizi sakın unutmayın. Bisiklet Turu. Profesyonel rehber eşliğinde, öğlen yemeği dahil bisiklet turlarına katılabilir, Alanya’nın tepelerini bisikletle keşfedebilirsiniz. Aqua Land. Türkiye’nin en büyük aquaparkı ve 40 metreden 100 metreye açık ve kapalı tüplerden oluşan çok farklı su kaydıraklarına ve şelalere sahip. Buradaki eğitimli hayvanlarla yüzme imkanına da sahipsiniz.

Ziyaretçi Görüşleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar

Kullanıcılar bunları da sordu

Kullanıcılar bunları da sordu Alanya tatil için nasıl bir yer? Alanya :...

Alanya’da Gezilecek Yerler

Alanya'da Gezilecek Yerler Turizm merkezlerinden birisi olan Alanya’da gezilecek müzelerden Antik Çağ...

Alanya Tekne Turları Fiyatları

Otelin koşuşturmacasından uzaklaşmak istiyorsanız, bizimle bir gemi turuna çıkın. Saat 10:00'da...

Otobüs Saatleri – Alanya Halk Otobüsleri

KARGICAK HAREKET SAATLERİ, KARGICAK HAREKET SAATLERİ, YAT LİMANI. HAREKET SAATLERİ, YAT...


7/24 Müşteri Desteği Herhangi bir soruyu çevrimiçi sohbet, telefon veya e-posta yoluyla cevaplamak için hazırız.
[WPSM_AC id=2232]
Kolay Rezevrasyon